V ČEM SO BOSONOGI ČEVLJI DRUGAČNI OD OBIČAJNIH?

Bosonogi čevlji v največji možni meri omogočajo naravno gibanje stopal: KOT PRI BOSI HOJI, KI JE ZA NAS NAJBOLJ NARAVNA. Bistvene značilnosti bosonoge obutve so zato tanek podplat brez dvignjenih pet, širok prstni del, velika prožnost in lahkost.

KAKO ZAČETI IN NADALJEVATI Z BOSONOGIMI ČEVLJI?

Morda pa si najprej odgovorimo še na vprašanje »Zakaj sploh bosonogi čevlji?«

Ker so najbolj spodbudni za ohranitev naravnih funkcij stopal: imajo tanek in fleksibilen podplat ter v sprednjem delu dovolj prostora za prste. 

Kdor želi poiskati tako obutev, ima danes dovolj možnosti, mi pa vas vabimo k nam, v  Proalp, saj je zdravo nošenje obutve za nas zelo pomembno. Iz dolgoletnega preučevanja in testiranja črpamo spoznanja za razvoj in izdelavo obutve Proalp, dragoceno nam je pa tudi to, kar z nami delite vi, uporabniki naše obutve. Marsikje po svetu je tudi v okviru zdravstvene stroke močan tok v smeri minimalistične obutve, ki je seveda vir znanja tudi za nas.

Kakšen je priporočljiv prehod na bosonogo obutev? Na kratko bi rekli: postopnost, opazovanje in potrpežljivost! Ker spotoma odkrivamo, da je to tudi osvobajajoče in poživljajoče, niti ni tako težko vztrajati.

preberi več o tem ❯

ŽENSKE