Bosonogi Contact S2: čevlji, ki bodo spremenili vašo pohodniško izkušnjo

Zares lepo vas vabimo, da preizkusite bosonoge pohodne čevlje Proalp Contact S2, saj z njimi dobite vredno obutev.

Katere so glavne lastnosti čevljev Proalp Contact S2?

V njih imate odličen oprijem podlage, ki ga omogoča grobi profil na podplatih iz vulkanizirane gume. Vaša stopala so v celoti neutesnjena,  prosto se gibljejo in maksimalno prilagajajo površini, kakor je najbolj naravno.

Veliko prostora je tudi v prednjem delu pri prstih, ki vam ga ne zmanjka niti pri hoji navzdol. V teh čevljih uporabljate svoje prste, da z njimi objamete neravno površino, po kateri hodite.

Dodan jim je prilagodljiv pašček okrog gležnjev, ki objame in stabilizira pozicijo stopala v čevljih. V kombinaciji z ravnim in tankim podplatom med hojo s stopali pristajate direktno na površini, taki kot je. Ker niste dvignjeni od tal, je možnost zvinov izredno majhna, užitek ob stiku z reliefom pa zagotovljen.

Seveda zelo krepite svoja stopala in povečujete njihovo zmogljivost, krepite tudi mišice nog, hrbtenico in celotno telo.

Materiali, iz katerih jih izdelujemo, so lokalni in prvovrstni. Da jih res dolgo nosite, jih tudi servisiramo. V osnovi uporabljamo impregnirano usnje, naravno volno ter vulkanizirano gumo. Ti materiali so zračni, temperaturno izolativni (poleti nam v njih ni vroče, pozimi pa nas grejejo), lepo se prilagodijo obliki naših stopal. Vegansko različico izdelujemo iz kakovostne mikrofibre, koruznih in lanenih vlaken ter vulkanizirane gume.

So najboljše obuvalo za manj zahtevne pohodniške poti, v gore pa zelo previdno!

Ker so stopala v njih mnogo bolj aktivna kot v drugih vrstah obutve za pohodništvo, jih je vsaj v začetku treba obuti za manj zahtevne in krajše poti. Za bolj zahtevne poletne gorske poti jih boste obuli tisti, ki že nekaj časa nosite bosonoge čevlje in imate že dovolj funkcionalna stopala.

Kot bosonogi čevlji so izredno fleksibilni in v gorah ne ščitijo naših stopal tako kot jih torzijsko močni pohodni čevlji.  Za zelo zahtevne razmere kot so prečenja ledenikov in blatnih strmin, melišča, vzponi v snegu in ledu ter še kaj bi se našlo, seveda niso pravo obuvalo. Za zelo zahtevne ture sta med našimi modeli primerna Kanin in Visoki Kanin, za sredogorje tudi Stol. V naših prodajalnah vam lahko izmerimo stopala in ter tem gorskim čevljem prilagodimo volumen vašim stopalom.

Več o nošenju bosonogih čevljev lahko preberete tudi v članku: https://www.proalp.si/bosonogi-cevlji-kako-zaceti-in-nadaljevati/

Ogledate, pomerite in kupite jih lahko v naših prodajalnah v Planetih Tuš Kranj in Celje, v Supernovi na Rudniku v Ljubljani, kmalu pa tudi v Mariboru v E.Leclercu na Tržaški cesti. Već informacij o naših prodajnih mestih pa je na povezavi:  https://www.proalp.si/kontakt