Pomoč uporabnikom

Naše lestvie velikosti za vsak program obutve posebej lahko najdete na koncu strani: https://www.proalp.si/obutev-po-meri/

Pri določanju pravilnih velikosti priporočamo, da si stopalo najprej izmerite. Kako to storite, si lahko ogledate tukaj: https://www.proalp.si/obutev-po-meri/.

Pri določitvi prave velikosti upoštevajte dolžino in širino stopal, če je razlika v dolžini med levim in desnim stopalom več kot pol velikostne številke, vam lahko izdelamo čevlje po meri. V tem primeru nas kontaktirajte na info@proalp.si. Za izbiro prave velikosti je poleg dolžine in širine zelo uporaben podatek o obsegu stopal v predelu kosti hallux in okrog narta, če želite, nam te mere zapišite v opombo pri naročilu.

Ko imate izmero svojega stopala, poiščite v lestvici svojo velikost. V lestvici je pri posamezni velikosti že upoštevan priporočljiv prostor 12 mm pred prsti. To pomeni, da notranja dolžina čevlja znaša toliko, kot je navedena dolžina v tabeli plus 12 mm.

Velikostne številke se razlikujejo od proizvajalca do proizvajalca. Velikosti v naših lestvicah veljajo le za naše čevlje. Če o pravilni velikosti še vedno niste prepričani, nam v opombah naročila lahko vedno napišete svoje izmere stopal in pomagali vam bomo izbrati pravo velikost.

Na lestvici velikosti bosonogih čevljev so zapisane tudi širine naših čevljev, ob naročilu imate možnost označiti, katero širino želite. Po želji si izmerite obseg okrog hallux kosti in ga pripišete svojemu naročilu. Zgornji deli čevljev Proalp so izdelani iz zelo kvalitetnih materialov, ki se v začetku nošenja po potrebi razširijo in prilagodijo nogam, potem pa ohranijo svojo širino. Pri modelih Contact je podplat iz gume zelo mehak in brez roba ter se lahko razširi do 1 cm širine v predelu kosti, ne da bi bilo to kakorkoli moteče.

Seveda. Vsi Proalp čevlji so dostopni v polovičnih številkah.

V dolžino razlika med polovično in celo številko znaša 3,5 mm v dolžino, in 1 mm v širino.

Lahko. Izmero stopal zapišite v opombo k naročilu ali na elektronski naslov info@proalp.si. Za čevlje različnih velikosti velja doplačilo.

Proalpove trgovine so v Ljubljani, Kranju in Celju ter na promocijskih mestih, točne lokacije nadete na povezavi https://www.proalp.si/kontakt/. Če so naša prodajna mesta predaleč za vas, pa se le opogumite in si izmerite stopala. Na osnovi izmere vam lahko svetujemo, katero velikost naročite. Običajno nam uspe, obstaja pa tudi možnost menjave velikosti, če vam slučajno ne bi ustrezala.

Proalpove trgovine so v Ljubljani, Kranju in Celju ter na promocijskih mestih, točne lokacije nadete na povezavi. Če so naša prodajna mesta predaleč za vas, pa se le opogumite in si izmerite stopala. Na osnovi izmere vam lahko svetujemo, katero velikost naročite. Običajno nam uspe, obstaja pa tudi možnost menjave velikosti, če vam slučajno ne bi ustrezala.

Naše izdelke lahko naročite v spletni trgovini, po telefonu ali elektronski pošti.

V spletni trgovini izberite želeno obutev in pravo velikost, nato kliknite na gumb »V košarico«. V košarici se prikaže izbrani izdelek. Če želite kupiti še kakšen izdelek, kliknite »Nadaljuj nakup«, za zaključek nakupa pa kliknite »Na blagajno«. Izbrani izdelek lahko odstranite iz košarice s klikom na gumb »X«. V naslednjih korakih je neobvezna prijava oz. registracija, vpis naslovov za plačilo in dostavo, način dostave in plačila. Nakup dokončate tako, da preverite in se strinjate s pogoji poslovanja ter kliknete na gumb »Potrditev nakupa«. Ko je naročilo uspešno oddano, dobite potrditveno elektronsko sporočilo.

Največkrat pride do težav pri oddaji naročila v primeru nepopolno vnesenih podatkov. Preden oddate svoje naročilo, prosimo preverite ali so vpisani podatki pravilni. V primeru težav nas kontaktirajte na 041 694 501 ali na info@proalp.si.

Izdelke, ki so na zalogi odpošljemo naslednji delovni dan. Za izdelke, ki niso na zalogi, za unikatne izdelke in izdelke, ki zahtevajo prilagoditev, si pridržujemo pravico podaljšati čas odpošiljanja do štirinajst dni po prejetju naročila.

Ko oddate naročilo, prejmete elektronsko pošto o potrditvi oddanega naročila. Naročilo lahko prekličete na info@proalp.si, preden prejmete elektronsko obvestilo, da je bila pošiljka oddana na pošto. Naročila za izdelke, ki so v izdelavi po individualni izmeri nog oziroma izbiri barv, ni mogoče preklicati.

Naročene izdelke vam pošljemo preko hitre pošte GLS Slovenija, s katero imamo sklenjeno pogodbeno razmerje. Tak način pošiljanja je za naše stranke najbolj ugoden. Kurir vas ob dostavi kontaktira na vašo telefonsko številko oziroma e-naslov.

  • Končni znesek poštnine je znan pred zaključkom nakupa.
  • Informativne cene pa so:
  • Slovenija:    4 EUR
  • Avstrija, Nemčija, Hrvaška:    8 EUR
  • EU:    14 EUR
  • Ostali svet:    35 EUR

Sprejemamo plačila s kreditnimi karticami Mastercard, Visa in Visa electronic, nakazila preko Paypala, po predračunu. Pri plačilu po povzetju lahko naročilo plačate z gotovino ali kartico.

Da. Za plačilo lahko uporebite darilni bon, vendar to omenite v opombah pri oddaji naročila ali naročilo oddajte na elektronski naslov info@proalp.si.

Pri oddaji naročila v spletni trgovini sistem ne dovoljuje različnih načinov plačila za isto naročilo. Če imate željo kombinirati načine plačila, nas kontaktirajte na info@proalp.si. 

Pri Poalpu nimamo razprodaj in popustov. Več o tem si lahko preberete tukaj: https://www.proalp.si/zakaj-pri-proalpu-nimamo-crnih-petkov/

Če vam izdelek, ki ste ga naročili v naši spletni trgovini, po telefonu, e-pošti ali preko socialnih omrežij ne ustreza, ga lahko vrnete oziroma zamenjate v roku 14 dni. Ob pogoju, da je neuporabljen oziroma nenošen. Če ste naročili nepravo velikost, vam lahko svetujemo, da pri ponovnem naročilu izberete pravo.

Obutve, narejene po vašem individualnem naročilu ne morete vrniti, če vam ne ustreza, nas kontaktirajte, da se dogovorimo o možnosti menjave. V našem interesu je, da našo obutev z veseljem nosite, zato se bomo potrudili, da vam ustrežemo.

O tem, da želite vrniti izdelke, nam napišite sporočilo na info@proalp.si. Izdelke boste oddali na pošto in poslali na Proalp d.o.o., Lom pod Storžičem 74, 4290 Tržič. Več o vračilih preberite v splošnih pogojih poslovanja.

Napišite nam sporočilo na info@proalp,si, potem pa boste po dogovoru poslali izdelke nazaj in prejeli nove.

Stroške vračila plača kupec.

Na vsa sporočila se trudimo odgovarjati kar se da ažurno. V kolikor niste prejeli odgovora vam svetujemo, da v svojem elektronskem predalu pogledate med vsiljeno pošto. Če našega sporočila ne najdete tam, vas prosimo, da nam ponovno pošljete sporočilo.

Naši čevlju so v celoti narejeni iz prvovrstnih materialov, ki tvorijo zares vzdržljiv čevelj z dolgo življenjsko dobo. Seveda je ta odvisna tudi od same uporabe in nege čevljev.

Izven sezone v čevlje vložite zmečkan vpojni papir (lahko časopisni), ki ohranja obliko čevlja.

Razmočene čevlje sušite na zraku, stran od grelnih naprav, ki vaše čevlje izsušijo, s tem pa izgubijo vodoodpornost.

Umazane čevlje zbrišite z vlažno krpo, če je potrebno, dodajte zelo malo blagega detergenta za posodo in jih nato osušite na zraku. Proalpovih čevljev nikakor ne namakajte v vodi, niti ne perite v pralnem stroju.

Vse različice negladkih čevljev lahko skrtačite z namensko krtačko in impregnirate z brezbarvnim sprejem.Gladke čevlje namažite z brezbarvno kremo za čevlje, ustrezna je tudi navadna krema za roke; malo kreme nanesite na krpico in jo razmažite po površini čevlja. Nekaj časa pustite, nato pa dobro zbrišite in zgladite s krpo. Ko nanašate novo kremo na čevlje, jo testirajte na manj opaznem delu, preden jo namažete po celotni površini.

Kako pogosto naj čistite in negujete čevlje? Vsakdo ima za to svoja merila, mi priporočamo, da to naredite nekajkrat na sezono.

Seveda. Pri nas lahko naročite tudi vezalke. Pokličite nas ali nam napišite sporočilo na info@proalp.si. Sporočite nam želeno, obliko, dolžino in barvo vezalk oziroma želeno velikost in material/namembnost vložka.