Proalpovi pohodni čevlji

Pri Proalpu spodbujamo uporabo pohodnih čevljev brez vodoodporne membrane, ki ima dodano vrednost le v ekstremno razmočenem terenu, sicer pa prepreči dobro klimo v čevljih in pospeši potenje nog.

Dva od treh Proalpovih pohodnih čevljev sta brez membrane (Stol in Kofce), iz vodoodbojnega usnja – z občasno impregnacijo s sprejem to lastnost ohranjamo skozi leta uporabe; čevlji pa kljub temu, da v veliki meri zadržijo vdor vlage, ohranjajo zračnost in dobro klimo za naše noge pri vseh zunanjih temperaturah. Pohodni čevelj Kanin pa ima vodoodbojno membrano, da vas ščiti pred vdorom vlage tudi v dolgotrajnih snežnih turah.

Življenjska doba gornjega dela pohodnih čevljev je vsaj dvakrat tolikšna kot kakovosten podplat iz gume, zato po potrebi zamenjamo podplate; podplati, ki nam nudijo dober oprijem na površino, se namreč hitreje obrabijo kot drugi.

Proalpovi pohodni čevlji so v maksimalni meri zašiti; zato so bolj trpežni in zračni, kot lepljeni čevlji.

Čevlje izdelujemo v Tržiču na osnovi lastnega razvoja in veliko mednarodnih izkušenj. Material je italijanskega in slovenskega izvora, ki ga nabavljamo neposredno pri proizvajalcih.

Vse naše čevlje naredimo tudi po meri in jih po potrebi do določene mere naknadno korigiramo.

Izdelke pohodne obutve si lahko pogledate tukaj