Nizki čevlji Lucca So nekaj posebnega

NIZKI ČEVLJI LUCCA SO NEKAJ POSEBNEGA; opis in izdelava

Čevlji Lucca so ustvarjeni za spomladansko in poletno sproščenost ter dajejo vtis prvobitnosti.

Odlikujeta jih velika zračnost in trpežnost. Zgornji del je narejen iz debelega usnja, zato podloga ni potrebna, kar je v toplih spomladanskih in poletnih mesecih še kako dobrodošlo. Čevlji so šivani (najstarejša flex tehnologija), zato so zelo trpežni. Vložek  je vstavljen brez lepljenja. Okrog gležnjev imajo svojevrstno odprto obliko.

Znano je, da barve naše garderobe pomembno vplivajo na razpoloženje in čevlji Lucca imajo res pestro barvno paleto. Poleg standardnih barv si lahko naročite svojo barvno kombinacijo.

KAKO POTEKA IZDELAVA ČEVLJEV LUCCA?

Čevlji Lucca so izdelani po metodi flex-šivane izdelave. Flex šivana izdelava obutve je tradicionalni način izdelave obutve, kjer se zgornji del čevlja prišije na notranjik, s čimer dobimo fleksibilno oz. prožno obutev. V sodobnem času le redko kdo izdeluje obutev po tem postopku, prevladujeta namreč lepljena in brizgana izdelava.

Flex šivana izdelava obutve vključuje veliko ročnega dela in zahteva veliko časa, je precej zahteven in drag postopek. Prednosti take izdelave pa so velike, tako da se v obutveni industriji šivana izdelava šteje za luksuzno.

1

PRIPRAVA KOPITA

Priprava osnovnega kopita je prva in izredno pomembna faza, povezana s tem, kakšen čevelj želimo narediti. Na osnovi obrisa nog lepimo in brusimo posebno gumo za modeliranje kopit.

IZRIS POVRŠINE

Na podlagi kopita izrišemo površino (kopijo) kopita za izdelavo zgornjega dela obutve. Kopijo razrežemo na posamezne dele, glede na funkcionalnost in estetiko. Posamezne dele izrežemo iz usnja oz. mikrofibre.

2

3

SEŠIJEMO VSE DELE

Sešijemo sestavne dele. Dodamo ojačila v sprednjem in zadnjem delu.

NAVLEČEMO PREKO KOPITA

Sešit zgornji del navlečemo preko kopita. Zgornji del sešijemo skupaj z osnovnim notranjikom (plast med podplatom in vložkom, ki drži skupaj čevelj), ki je iz naravnega materiala (mešanica celuloze in drugih vlaken). Specifika šivane izdelave je, da se zgornji del obrne navzven in zašije na notranjik.

 

4

5

PRILEPIMO PODPLAT

Na notranjik prilepimo podplat, ki smo ga sami razvili. Potem vse skupaj grobo pofrezamo in za tem ročno pobrusimo in naredimo obliko spodnjega dela čevlja.

ZADNJA FAZA

V zadnji fazi pride na vrsto ročno krtačenje čevlja, impregniranje v komori z voskom ter še ročno impregniranje s sprejem.

Za »finiš« pa vstavljanje vložkov, vezalk, deklaracij, še končni pregled čevlja in vstavljanje v škatle. Škatle s čevlji opremimo še z nalepkami in letaki, nato pa jih pošljemo v skladišče in prodajalne.

6