O podjetju Proalp

Obutev Proalp razvijamo, oblikujemo in izdelujemo v našem domačem kraju, v Tržiču na Gorenjskem. Zelo smo ponosni na večstoletno čevljarsko tradicijo naših prednikov! Pri nas je doma znanje o najboljših materialih in načinih izdelave kakovostne obutve, ki smo ga v Proalpu združili z znanjem o zdravju stopal. Izdelujemo obutev, ki podpira naravno delovanje stopal in jih zaščiti, kadar je to potrebno.

Najstarejši Proalpov program obutve je športno-eleganten, to so čevlji za vsak dan. Prostornost, zračnost, trpežnost, prožnost in barvitost so njihove prepoznavne značilnosti. Zelo so priljubljeni med ljudmi, ki si želijo nositi udobno in zdravo obutev, a z nekaj več podplati kot ga nudi bosonoga obutev.

Bosonoga obutev Proalp omogoča maksimalen stik stopal s terenom, podobno kot bi hodili bosi. Specializirani smo na treh področjih bosonoge obutve: pohodništvo z bosonogimi čevlji, neskončna izbira barv ter izdelava po meri nog.

Obdani s prelepim gorskim svetom smo Proalpovci po duši planinci, vsakodnevno smo v gorskem svetu in dobro poznamo karakteristike kakovostne pohodne in gorniške obutve. Klasični pohodni čevlji Proalp so torzijsko stabilni za zahtevne terene, za lažje pohodniške ture pa so priljubljeni naši bosonogi pohodniški modeli.

Pri nas lahko naročite tudi obutev po izmeri nog. Smo specialisti za prilagoditev obutve in smo obuli že mnogo kupcev ki ne najdejo obutve zase med serijsko narejenimi modeli.

Za konec pa še nekaj besed o trajnostnih vrednotah. V zadnjih desetletjih se je v svetovnem merilu marsikaj spremenilo. V preteklosti so bile čevljarske delavnice kot je naša nekaj običajnega, zatem pa so glavno vlogo prevzele svetovne korporacije in marsikaj se je razvilo v ne-trajnostno smer. Proalpova zgodba je drugačna, saj ves čas našega delovanja ohranjamo trajnostno ravnanje. Naš glavni atribut so  prvovrstni materiali in tudi zelo kakovostna izdelava obutve. Obutev Proalp je v celoti narejena iz materialov, ki so izdelani največ 350 km stran od naše delavnice. Našo obutev lahko nosite leta dolgo, njeno trpežnost vzdržujemo tudi s tem, da nudimo popravila, korekcije in menjave podplatov.

Že od nekdaj se kupcem posvetimo individualno, s porastom prodaje na daljavo se ni nič spremenilo. Tak pristop nam omogoča to, da smo majhno in fleksibilno podjetje, vse nas povezujeta predanost in veselje do dela, ter spoštovanje čevljarske tradicije našega kraja.