Kako izbrati pravo velikost sandalov Costa in Contact Terra?

Pri nošenju sandal ne potrebujemo toliko praznega prostora pred prsti kot pri zaprtih čevljih, zato pri izbiri velikosti zaokrožimo navzdol. Če nosimo polovično velikost Proalpovih bosonogih modelov ali če nam po grafu velikosti ustreza polovična velikostna številka, zaokrožimo navzdol; npr. z 39,5 zaokrožimo na 39. Kadar imamo velikostno številko 39 pri zaprtih, pa tudi za sandale izberemo enako velikost.

Namreč; pri naših bosonogih čevljih je v velikostno številko že vštetih priporočljivih 12 mm praznega prostora, ki ga pri zaprtih čevljih še kako potrebujemo, da imajo prsti dovolj prostora pri hoji. V sandalih so naša stopala seveda veliko bolj prosta.

Večjih odstopanj od zgoraj navedenih pri izbiri velikosti sandalov glede na zaprte čevlje ne priporočamo, take so tudi naše izkušnje s svetovanja pri fizični prodaji. Če niste sigurni, nam lahko tudi pišete za nasvet.

Pri naročilu po spletu si lahko pomagate tudi s širino stopal. Za zelo ozka stopala izberete ozke, za široka stopala, široke. Vrednosti najdete v tabeli velikosti. Za 39 ozko kopito je 94 mm, široko 98 mm. Možnost je tudi, da nam ob naročilu pošljete obseg vaših stopal čez nart, da vam po potrebi prilagodimo širino paščkov (če res ne gre za večje odstopanje, je ta prilagoditev brezplačna).

Preverite lahko tudi tabelo na povezavi:  TABELA VELIKOSTI BOSONOGE OBUTVE PROALP

Svoja stopala si izmerite tako, da sledite navodilom na tej povezavi: OBUTEV PO MERI