Kanin M

229.00 

35
35,5
36
36,5
37
37,5
38
38,5
39
39,5
40
40,5
41
41,5
42
42,5
43
43,5
44
Počisti
Šifra: 15143044mikrofibra-1 Kategorija:
Opis

Material mikrofibra so strokovnjaki razvili, kot že ime pove, iz mikrovlaken, ki so kar najbolj podobno postavljena, kot pri naravnem usnju, le da so pri mikrofibri na celotnem materialu enako močna. Kvalitetna mikrofibra prav tako »diha« kot usnje in je zato primerna za vsakdanjo nošnjo. Ne smemo pa pozabiti, da je ta material mogoče dobiti v zelo kvalitetni varianti, ki je močno zračno prepustno ali v zelo zaprti varianti, ki ne »diha«. Pri nas seveda prisegamo na najbolj kvalitetnega italijanskega proizvajalca.

Visoki čevlji Kanin so primerni za rekreativno in profesionalno  pohodništvo. Ojačani so v predelu gležnja, da ne pride do zvina tudi v najbolj ekstremnih terenih. Močno so ojačani tudi v prednjem delu, kar preprečuje poškodbo noge tudi ob dotiku z ostrimi skalami. Čevlji Kanin so v precejšnjem delu oblečeni z Vibram gumo, kar daje nogi še dodatno zaščito, preprečuje pa tudi prehajanje vlage in vode v čevelj.

Kljub ojačitvam smo čevelj zasnovali tako, da ga lahko dobro zategnemo in s tem omogočimo dober oprijem čevlja z nogo,kar je zelo pomembno pri bolj drznih turah. Za dober oprijem smo poskrbeli tudi z blokirno zanko pri vezalkah, s pomočjo katere po zategovanju prednjega dela zaustavimo drsenje vezalk ter nato zategnemo še zgornji dve zanki.

Visoko kakovostni Vibram podplat  je iz popolnoma nove generacije profesionalnih podplatov, ki je sestavljen iz dveh različno trdih materialov. To omogoča boljši oprijem čevlja s podlago, s čimer preprečimo tudi prekomerno obrabo podplata. Material se namreč na mestu, kjer je sila največja, odmakne od podlage in se prilagodi terenu. Podplat zelo nevtralizira močne vibracije med hojo. Guma je protizdrsna in primerna za skalnate,  mokre in tudi snežne terene, kar omogoča novi Vibram desen (New Winkler).

Čevlje Kanin lahko po naročilu izdelamo s podplatom, ki omogoča namestitev polavtomatskih derez.

Pri izdelavi vseh naših čevljev posvečamo podplatom veliko pozornosti, saj smo v nenehnem stiku z najboljšimi italijanskimi razvojnimi podjetji, s katerimi sodelujemo že vrsto let.

Čevlji so oblikovani po merah, ki so značilne za slovensko nogo in izdelani v polovičnih številkah, da se dobro prilegajo vsaki nogi.

Pohodne čevlje Kanin izdelamo tudi individualno, po meri vaših nog, seveda po predhodni izmeri v naši prodajalni.

 

Sestava:

  • Zgornji del: mikrofibra, elastičen gumiran tekstil, vulkanizirana guma
  • Podloga: tekstilna zračna mrežica, vodoodbojna membrana
  • Podplat: ekspandirana guma, vulkanizirana guma