splošno

SLOVENSKA BOSONOGA OBUTEV PROALP CONTACT

Moderna ozka obuvala spremenijo biomehaniko hoje in na dolgi rok poškodujejo naša stopala. Peta čevlja spremeni razmerje teže med sprednjim in zadnjim delom stopala, višja kot je peta več deformacije povzroča. Ozek sprednji del čevlja gnete prste skupaj in povzroča slabljenje mišic. Stisnjen palec ne nudi opore pri hoji, stopalnim lokom pa je onemogočeno naravno delovanje, to je amortiziranje sil pri hoji. Stopala pravilno krepimo le z bosonogo hojo, zato vsem priporočamo vsaj občasno boso hojo, saj pripomore tudi k temu, da čevlje bolje nosimo. Bolj neudobni so čevlji, več stika s tlemi izgubimo.

Vizija izdelovanja prostorne in lahke obutve nas je pripeljala do izziva razviti bosonogo obutev, ki bo tako kot vsa Proalpova obutev narejena iz prvovrstnih materialov, zračna, trpežna in barvita.  Taka, da bo pritegnila vse, ki že sedaj nosite Proalpovo obutev in tiste, ki ste bosonoge obutve že vajeni in nosite tuje/svetovne blagovne znamke.

Linijo čevljev, ki bo v največji meri imitirala bosonogo obutev, smo poimenovali Contact, saj je njihova bistvena lastnost podplat, ki omogoča maksimalen stik stopala s terenom, ki ga čevelj še lahko omogoča.

Pri nošenju čevljev Contact ne boste občutili drobnih ostrih kamnov, noga pa bo pri vsakem koraku morala objeti podlago, podobno kot bi hodili bosi.

Nekaj prvih modelov smo že razvili in smo v fazi priprave na prodajo, v začetku jeseni bodo na voljo za nakup tudi v spletni trgovini.

Z menjavo sezon vam nameravamo ponuditi vse vrste bosonoge obutve – športno in elegantno, poletno in zimsko, za ženske in moške.