Obutev iz prvovrstnih materialov izdelana v zibelki slovenskega čevljarstva

Objavljeno dne: September 18, 2014 .

Proalp je blagovna znamka obutve iz prvovrstnih materialov. Zaradi prijazne oblike se boste v njih udobno počutili, tudi če jih boste obuli za ves dan. Naši čevlji so zračni in trpežni, ker so šivani (flex tehnologija), kar je najstarejši način izdelave čevljev, ter ročno narejeni, kar jim daje še večjo dodano vrednost. Uporabljamo najboljša, preizkušena in okolju prijazna italijanska usnja. Znano je, da barve naše garderobe pomembno vplivajo na razpoloženje, zato si lahko v pestri izbiri barv naših čevljev vsakdo izbere svojo najljubšo barvno kombinacijo.

Rdeča nit v proizvodnji naših čevljev sta dva programa. Prvi je program športnih čevljev blagovne znamke Proalp, ki so namenjeni pustolovščinam v naravi, zaradi trendovskega izgleda pa so tudi privlačna obutev za vsak dan. Razviti so v sodelovanju alpinist – razvojnik in preizkušeni na mnogih vzponih v domačih Karavankah. Najboljši sestavljen Vibram podplat omogoča zanesljiv oprijem skale, v čevelj je vgrajeno 2 mm vodoodbojno usnje najboljših italijanskih proizvajalcev, podloga je ojačana s filcem, čevelj pa odlikuje tudi močna opetnica. Kopito je zasnovano in prilagojeni slovenski širini noge. Trendovski izgled je dopolnjen z živahnimi barvami, ki dobro vplivajo na naše počutje oz. "nam daj energijo", kot pravijo specialisti za barve.

V našem drugem programu pa je športno-elegantna obutev, ki ponuja udobje, zračnost in estetiko za vsak dan. Posebnost nekaterih modelov je raznolikost barvnih kombinacij. Poleg visokokakovostnega usnja, iz katerega izdelujemo zgornje dele čevlja, za podplate uporabljamo kakovostno mikroporozno gumo, ki ublaži tresljaje in s tem blagodejno vpliva na hrbtenico. Vložki iz volnenega filca so vstavljeni brez lepljenja in so prilagojeni obliki čevlja. V programu imamo tudi obutev, primerno za starejše ljudi. Specializirani smo tudi za izdelavo čevljev po meri, npr. za ljudi, ki imajo težave s kostjo hallux valgus, visoko nart, široko nogo ipd.

Našo obutev izdelujemo tudi iz mikrofibre. Material mikrofibra so strokovnjaki razvili, kot že ime pove, iz mikrovlaken, ki so kar najbolj podobno postavljena, kot pri  usnju, le da so pri mikrofibri na celotnem materialu enako močna. Kvalitetna mikrofibra prav tako »diha« kot usnje in je zato primerna za vsakdanjo nošnjo. Ne smemo pa pozabiti, da je ta material mogoče dobiti v zelo kvalitetni varianti, ki je močno zračno prepustno ali v zelo zaprti varianti, ki ne »diha«. Mi prisegamo na najkvalitetnejšega italijanskega proizvajalca. Te čevlje podložimo prav tako z mikrofibro, s tem so izdelani popolnoma brez živalske kože.